Digitale registratie van mestbonnen

Als u dierlijke meststoffen vervoert is mestregistratie verplicht. Bij elk transport vult u een VDM (Vervoersbewijs Dierlijke Meststoffen) in die vervolgens ingediend wordt bij het RVO. Hier gaat veel tijd in zitten. Zowel in het invullen van de mestbonnen, de administratie als in de verwerking. Om de mestadministratie eenvoudiger te maken hebben we eVDM® ontwikkeld. eVDM® is een digitaal systeem voor de registratie van mestbonnen.

Complete registratie van mesttransport digitaal

Het voordeel  van eVDM® is dat alle gegevens van het mesttransport digitaal geregistreerd worden. De chauffeur beschikt over de actuele klant- en stamgegevens en hoeft deze alleen maar te kiezen. Dit vermindert de kans op lees- en schrijffouten enorm. De informatie van de vervoersbewijzen kan op kantoor ingezien worden, op elk moment. De gereden transporten kunnen hierdoor aanzienlijk sneller afgehandeld en gefactureerd worden.

Daarnaast moeten VDM’s vijf jaar bewaard worden. Digitaal terugzoeken gaat een stuk sneller dan mappen met papieren door te moeten werken. We zorgen daarom ook voor een online back-up van alle ingevulde eVDM’s.

Eén systeem voor mestregistratie van vervoersbewijzen

Met eVDM® werken alle medewerkers op kantoor, de chauffeurs en de controlerende instanties samen in één systeem. Door middel van individuele inlogcodes en diverse rollen beschikt iedereen over alle benodigde, relevante en actuele data. Iedereen kan dus op elk moment bij de gegevens van het mesttransport. eVDM® kan gekoppeld worden aan uw mestregistratie software. Zo krijgt u naast de data uit de AGR-GPS berichten de data van de elektronische VDM binnen. Controle is daardoor nog eenvoudiger en sneller.

Goedgekeurd door controlerende instantiesdigitale mestregistratie mestbonnen

In het belang van zowel transporteur, leverancier, afnemer als vervoerder verloopt de mestregistratie via eVDM® met toestemming van de NVWA en RVO. Deze toestemming is verleend op basis van artikel 53 en 54 van het Uitvoeringsbesluit Meststoffenwet (UBM), en zoals uitgewerkt in de artikelen 60 t/m 67 van de Uitvoeringsregeling Meststoffenwet (URM) voor transport van dierlijke meststoffen in Nederland.

De goedkeuring is verkregen na een uitgebreide pilot. De betrokken partijen bij de pilot hadden 24 uur per dag inzicht in eVDM®. Transparantie is een belangrijk punt in de huidige applicatie.

eVDM® is klaar voor de toekomst

De groen-, grond- en infrasector staat bol van de innovaties. Het online verwerken van uw mestbonnen met eVDM® is daar één van. Daarbij maakt het geen verschil of u in een klein of groot bedrijf actief bent. Het instappen en in gebruik nemen van eVDM® is voor alle type bedrijven een kleine stap. Natuurlijk kijken wij uit naar uitbreidingsmogelijkheden en koppelingsmogelijkheden. Met eVDM® bent u klaar voor de toekomst.

Dagelijks werkt een groep collega’s aan de ontwikkeling en optimalisatie van eVDM®. Zodat we niet alleen nu, maar ook in de toekomst het beste blijven bieden.

Heeft u vragen of ideeën dan horen we deze natuurlijk graag.

Meer informatie over eVDM®?

Bent u geïnteresseerd in het gebruik van eVDM® voor de mestregistratie in uw bedrijf? Neem gerust contact met ons op via onderstaand formulier of bel geheel vrijblijvend naar 0528 – 223535.

  Naam (*)

  E-mailadres (*)

  Telefoonnummer (*)

  Uw vraag/opmerking

  Misschien ook interessant:

  > Hoe werkt eVDM?

  > De voordelen van eVDM

  Bewaren

  Bewaren

  Bewaren

  Bewaren