Veelgestelde vragen over de mestregistratie via eVDM

eVDM is een geheel nieuw en innovatief systeem om mesttransport te registreren. Het is een vervanger van het papieren VDM. Op deze pagina vindt u een overzicht van de meest gestelde vragen over eVDM. Staat uw vraag er niet tussen of heeft u ideeën voor eVDM? Neem gerust contact met ons op.

Over het systeem

Hoe werkt eVDM?
Het elektronisch registreren van mestbonnen verloopt via vier stappen. Bekijk de vier stappen.

Voor welke bedrijven is eVDM?
Mesttransporteurs. Het maakt daarbij geen verschil of u in een klein of groot bedrijf actief bent. Het instappen en in gebruik nemen van eVDM is voor alle bedrijven die zich bezig houden met mesttransport mogelijk.

Waar kan ik inloggen op eVDM?
eVDM kan gebruikt worden op elk apparaat met een internetbrowser. Denk hierbij aan een desktop, tablet, laptop, boordcomputer of smartphone. U logt eenvoudig in via deze link.

Wie kan er inloggen in het systeem?
Met eVDM werken alle medewerkers op kantoor, de chauffeurs en de controlerende instanties samen in één systeem. Met behulp van individuele inlogcodes beschikt iedereen over de benodigde, relevante en actuele data. Verschillende gebruikers krijgen verschillende rollen toegewezen waarmee ze toegang hebben tot de informatie die voor hen relevant is.

Kan ik de ingevulde eVDM’s ook downloaden?
Ja, in het online portaal zijn alle eVDM’s als pdf te downloaden. Dit is ook handig als een chauffeur onderweg de registratie van de lading moet tonen.

Hoe worden de ingevulde VDM’s bewaard?
Tot vijf jaar na het mesttransport zijn de gegevens online op te vragen. De chauffeur kan zijn eigen gereden eVDM’s tot 24 uur terugzien. De beheerders (kantoor medewerkers) kunnen alle eVDM’s vanaf het eerste transport inzien. We zorgen altijd voor een online back-up van de ingevulde eVDM’s.

Hoe kan ik eVDM aanvragen?
Geïnteresseerd in het gebruiken van eVDM voor uw bedrijf? Neem contact met ons op.

Over het mesttransport

Wie is verantwoordelijk voor het invullen van de eVDM?
De chauffeur van het mesttransport vult het eVDM in. De leverancier zet zijn handtekening om de gegevens vervolgens vast te leggen. Als er een geldige machtiging is, dan kan de chauffeur zelf tekenen.

Hoe worden de gegevens van het mesttransport gecontroleerd en gehandhaafd via eVDM?
Controle is gedurende het gehele proces mogelijk. De gereden eVDM’s kunnen eenvoudig worden ingezien via het online portaal. Als alle gegevens van het mesttransport zijn ingevuld wordt het VDM automatisch verstuurd naar alle betrokken partijen. De ingevulde gegevens worden daarbij direct vergelijken met de gegevens van AGR-GPS.

Over de makers

Wie heeft eVDM ontwikkeld?
eVDM is ontwikkeld door Rovecom – softwareontwikkelaar en internetbedrijf.

Wat zijn de toekomstplannen voor eVDM?
Dagelijks werken we aan het optimaliseren en doorontwikkelen van eVDM. We kijken hierbij naar uitbreidingsmogelijkheden en koppelingsmogelijkheden.

Ik heb een idee voor eVDM, bij wie kan ik terecht?
We staan altijd open voor nieuwe ideeën en suggesties. Neem gerust contact met ons op of bel naar 0528-223535.

    Naam (*)

    E-mailadres (*)

    Telefoonnummer (*)

    Uw vraag/opmerking