Het nieuwe eVDM®

Vanaf 1 januari 2023 moet iedere mestvervoerder overstappen van de papieren mestbon naar de digitale variant. Gelukkig bieden wij mestvervoerders al jaren de mogelijkheid van een digitale mestregistratie via eVDM®. Wij hebben de afgelopen maanden hard gewerkt om eVDM® door te ontwikkelen om te voldoen aan de regels die de overheid stelt aan de mestregistratie vanaf 1 januari 2023 en om de mestregistratie zo soepel en efficiënt mogelijk te laten verlopen.

Vooraanmelding met eVDM

Een van de veranderingen vanaf 1 januari is het doen van de vooraanmelding vóór aanvang van het transport. Deze vooraanmelding moet ook goedgekeurd worden door de overheid en kan zowel de chauffeur als de medewerker op kantoor doen.

Als de chauffeur de vooraanmelding doet kan deze worden afgekeurd. Wat doe je dan?

Anderzijds kan het zijn dat er op kantoor nog niet precies duidelijk is wat de chauffeur gaat/moet doen en kan daarom (alle) vooraanmeldingen niet doen.

Oplossing in eVDM®

In eVDM® kan zowel de chauffeur als de medewerker op kantoor de vooraanmelding doen, naast elkaar.

  • Het kantoor doet de vooraanmeldingen en zet deze klaar voor de chauffeurs.
  • De chauffeur doet onderweg voor hemzelf vooraanmelding.
  • Chauffeur kan zelfs onderweg voor andere chauffeurs vooraanmeldingen doen en voor hen klaarzetten.

Verder controleert eVDM®:

  • Zelf de vooraanmelding al voor een groot deel en geeft aan wat er o.b.v. de afwikkelstroom nog niet in orde is.
  • Onderweg afhankelijk van de gekozen afwikkelstroom of alle verplichte berichten gedaan en bekend zijn. Is dit niet het geval dan wijst eVDM® de gebruiker hierop zodat dit “probleem” verholpen kan worden.
  • Of de leverancier en afnemer al akkoord hebben gegeven op het transport. Bij een afwijzing laat eVDM® dit ook weer zien zodat dit weer in de vooraanmelding verholpen kan worden.

Na het transport wordt de aanvraag en de uitvoering weer duidelijk op bon getoond. Hier kan vervolgens ook de laad- en loslocatie op de kaart worden bekeken.

Met eVDM® kom je verder

  • Met eVDM® ben je flexibel want het is niet gebonden aan een voertuig of de apparatuur op een voertuig.
  • Je doet en volgt een transport van vooraanmelding tot de daadwerkelijke uitvoering eenvoudig in eVDM®.
  • eVDM® wordt continue doorontwikkeld. We blijven verbeteringen toevoegen en verplichtingen vanuit de overheid implementeren, zodat je zeker weet dat je voldoet aan alle wettelijke verplichtingen die de overheid stelt aan mestregistratie.

Om volledig te kunnen voldoen aan de wet- en regelgeving die de overheid stelt aan de digitale mestregistratie heb je aan alleen eVDM® genoeg. Je hebt geen andere systemen nodig voor het nieuwe rVDM.

 

Heb je vragen over het nieuwe eVDM® of kunnen we je ergens anders mee helpen? Laat het ons weten! We helpen je graag verder zodat jouw mestregistratie ook vanaf 1 januari 2023 soepel verloopt.